Duitse witte pater vermist in Mali

De familie en de congregatie van de Missionarissen van Afrika maken zich ernstig zorgen over het lot van witte pater Hans-Joachim Lohre. 
22/11/2022 - 14:15
Hans-Joachim Lohre
Hans-Joachim Lohre © csm.

De Duitse witte pater Hans-Joachim Lohre, die al dertig jaar in Mali actief is en er doceert aan het Islamitisch-Christelijk Opleidingsinstituut in Bamako, is sinds zondag vermist. De wagen van de missionaris werd vlakbij het instituut teruggevonden, maar het is onduidelijk of  en hoe hij ontvoerd werd. Naast de wagen werd wel zijn doorgesneden halsketting teruggevonden en de voetafdrukken doen vrezen dat er bij de wagen een worsteling heeft plaatsgevonden. 

Pater Hans-Joachim Lohre zet zich al jaren in voor de interreligieuze dialoog. Hij probeerde ook aan zijn studenten en omgeving duidelijk te maken dat het samenleven en -werken van moslims en christenen mogelijk is. Sinds 2012 heerst grote onveiligheid in Mali met allerlei vormen van geweld en ontvoeringen. De voorbije jaren werden verschillende mannelijke en vrouwelijke religieuzen ontvoerd. Voorlopig heeft geen enkele gewapende groep de verantwoordelijkheid opgeëist voor de ontvoering van de Duitse pater.

Bron: Die Welt/Africa Express/Le Monde