Duitsland: Maria 1.0 herhaalt kritiek op Synodale Weg

De kritiek op het hervormingsproces van de Synodale Weg komt in het vooruitzicht van de slotvergadering van het synodale overleg in maart.
28/02/2023 - 09:00
Synodale Weg
Synodale Weg © Synodaler Weg/Maximilian von Lachner

Het Duitse initiatief Maria 1.0 herhaalt zijn eerdere kritiek op de Synodale Weg, het synodale dialoogproces van de Duitse katholieke bisschoppen en het Centraal Comité van Duitse katholieken (ZdK) over mogelijke hervormingen en de toekomst van de rooms-katholieke Kerk in Duitsland. 

Maria 1.0-woordvoerster Clara Steinbrecher roept de Duitse bisschoppen om op hun plenaire voorjaarsbijeenkomst in Dresden hun stem te verheffen tegen het aan de gang zijnde hervormingsproject. Steinbrecher  bestempelt de voorstellen van de Synodale Weg als een inhoudelijke en formele aanval op de katholieke Kerk. Zij benadrukt dat het de taak is van de Duitse kerkleiders om de leer van de Kerk onverkort en getrouw te verkondigen aan het volk van God. Maria 1.0 ziet met lede ogen hoe de gefundeerde en terechte kritiek uit Rome op het dialoogproces wordt weggelachen of geminimaliseerd. Daardoor komt een schisma almaar dichterbij. 

Maria 1.0 is een behoudsgezind initiatief van rooms-katholieke vrouwen in Duitsland, dat onder het motto: Maria heeft geen update nodig campagne voert voor het behoud van de traditionele katholieke leer en een nieuwe evangelisatie. 

Bron: Katholisch.de