Het eerste islamitisch-christelijke kerstlied komt uit Pakistan

Een Pakistaanse moslim en christelijke zangeres hebben samen een kerstlied opgenomen om aan te moedigen tot harmonie in hun land en in de hele wereld.
30/12/2018 - 12:31

Berichten over een goede verstandhouding tussen moslims en christenen in Pakistan zijn eerder uitzonderlijk. Toch komt juist vanuit dit land en dan nog vanuit de stad Karachi het eerste islamitisch-christelijke kerstlied dat oproept tot harmonie en betere verstandhouding tussen christenen en moslims.

De Pakistaanse, islamitische zanger Haider Ali Chao en Michelle Sebastian, een christelijke zangeres, leerden elkaar kennen in Karachi, de grootste stad van het land. Die stad kwam onlangs nog in het wereldnieuws door de gewelddagige betogingen van moslimextremisten die de terechtstelling van Asia Bibi eisten, ondanks haar vrijspraak door het Pakistaanse Hooggerechtshof. Het lied begint zoals de ons bekende kerstliederen met zelfs een verwijzing naar Jingle Bells. Maar dan zingt Haider Ali Chao: la ilaha illallah (Ik getuig dat (er) geen godheid is (dan) alleen God) - de eerste woorden van de Shahada, de islamitische geloofsbelijdenis.

Bekijk de videoclip en lees verder.

 

Boodschap van vrede en liefde

Chao en Michelle onderstrepen dat zij allebei geloven in vrede en liefde, in de mensheid, in één God en één wereld. Hoewel we een heel andere religieuze achtergrond hebben, hebben we ons nog nooit anders gevoeld, getuigde Chao in een interview het Pakistaanse tijdschrift Mangobaaz. Als zij beiden zo’n goede vrienden kunnen zijn en elkaar zo goed kunnen begrijpen, dan moeten ook anderen daartoe in staat zijn. Zij zingt Halleluja, Glorie voor God, hij Ilahi, Mijn God. Samen brengen zij een boodschap van vrede. Geen enkele religie leert haat, verduidelijkt Chao. De Schriften en de Koran leren ons beiden deugdzaam te zijn, elkaar lief te hebben en geen ziel te schaden Dat is de boodschap die wij brengen. 

Voor een land als Pakistan, waar 96 procent van de 200 miljoen inwoners moslim en ongeveer 1,5 procent christen of hindoe is, is dat ook vandaag nog een revolutionaire boodschap.  

Bron: Katholisch.de