Eerste succesvolle Godly Play Inspiratiedag

Begin deze week vond voor het eerst een 'Godly Play'-ontmoetingsdag plaats. De deelnemers gingen bemoedigd en met waardevolle tips naar huis.
20/05/2016 - 16:04
© Hilde Pex

Godly Play, een didactische, ervaringsgerichte vertelmethode om Bijbelverhalen te leren kennen, wordt steeds populairder in Vlaanderen. Op pinkstermaandag 16 mei verzamelden ook voor het eerst 43 Godly Play vertellers in de Oude Abdij van Drongen voor een inspiratiedag. Het werd een dag van ontmoeting, ontplooiing en ontspanning.

Na de speelse kennismaking ‘Godly Play Vlaanderen in kaart’ konden de vertellers een keuze maken uit drie werkwinkels, die zowel in de voor- als de namiddag aangeboden werden, zegt Hilde Pex, coördinator van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP). Op het programma stonden onder meer een druk bijgewoonde werkwinkel met een nieuw verhaal Jona, de tegendraadse profeet, maar evenzeer de creatieve werkwinkel Vilten van een duif – waar een attribuut voor het verhaal over het doopsel gemaakt werd – en een werkwinkel voor Godly Play ambassadeurs.

© Hilde Pex

Ook de infomarkt werd gewaardeerd. Naast een infostand van de Vereniging Godly Play Vlaanderen, een tentoonstelling van zelfgemaakt spelmateriaal en een winkelhoek met spirituele en religieuze (kinder)boeken, kaarten en geschenken konden Godly Play vertellers er hun opinie geven over zes stellingen, een droom of wens voor elkaar uitschrijven en vooral ervaringen uitwisselen. Vijf vertellers getuigden in de namiddag over hun mooiste en moeilijkste ervaringen met Godly Play.

Een van de vertellers verwoordde het zo in de Facebookgroep van Godly Play Vlaanderen: Het Pinkstervuur was duidelijk aanwezig op de inspiratiedag. Zo'n groep enthousiaste mensen bijeen. Het geeft een boost aan energie. De Heilige Geest was duidelijk herkenbaar vandaag. Ik ben er zeker van dat het vruchten zal voortbrengen.

© Hilde Pex