Egypte: Koptische christenen wegens kerkbouw aangevallen

Koptische christenen in een dorp nabij Alexandrië werden na het vrijdaggebed doelwit van geweld, na een vals gerucht over de bouw van een kerk.
22/06/2016 - 09:18

Op 17 juni werden de huizen en woningen van Koptische christenen in het dorp Qarayat al Bayda, nabij Alexandrië, aangevallen en vernield. Volgens Christian Solidarity Worldwide, de organisatie die zich inzet voor de rechten van vervolgde christenen, braken de incidenten uit nadat het gerucht werd verspreid dat een gebouw in opbouw zou omgevormd worden tot kerk.

Bij het incident werden Naeem Aziz, de eigenaar van de woning, en zijn broer aangevallen. Ook nabijgelegen gebouwen en woningen werden volledig geplunderd en vernield. Ook het gemeenschapscentrum van de plaatselijke parochie en de wagen van de parochiepriester werden volledig vernield. De toegestormde politie kon erger voorkomen. Zes daders werden aangehouden, maar kort daarna opnieuw vrijgelaten. Het incident vond niet toevallig plaats na het vrijdaggebed tijdens de maand Ramadan. Tijdens deze periode zijn de zenuwen extra gespannen.

Bron: Christian Solidarity Worldwide