Egyptische moslims en christenen vasten samen

De koptische patriarch doet een oproep om de gemeenschappelijke vastenperiode te benutten als een tijd van verbondenheid en barmhartigheid.
06/04/2022 - 10:00
De Egyptische president te gast bij de Koptische patriarch Tawadros
De Egyptische president te gast bij de Koptische patriarch Tawadros © Vatican Media

De Koptisch-orthodoce patriarch Tawadros II heeft een brief geschreven aan president Abdel Fattah al-Sisi en alle moslims in Egypte naar aanleiding van de ramadan, de islamitische vastenmaand die zaterdagavond begon. Hij vestigt de aandacht erop dat het eerste deel van de ramadan samenvalt met de laatste weken van de christelijke veertigdagentijd. 

De koptische kerkleider moedigt zowel moslims als christenen aan om die periode bewust samen te beleven als een tijd van boetedoening en herbronning van het spirituele leven. Deze periode helpt zowel moslims als christenen om zich bewust te worden van het feit dat hele geestelijke en materiële leven afhangt van de gratis gaven van Gods barmhartigheid. 

Koptische christenen vertegenwoordigen ongeveer een tiende van de bevolking in Egypte. Toch worden er volgens de Egyptische media dit jaar opvallend veel gezamenlijke initiatieven en ontmoetingen georganiseerd tussen moslims en christenen. 

Bron: Radio Vaticaan