Elodie Ouedraogo maakt opmerkelijke comeback

Broederlijk Delen kondigt met de steun van Elodie Ouedraogo een nieuw initiatief aan ten voordele van Afrikaanse boeren.
11/02/2017 - 11:00

De Vlaamse ontwikkelingsorganisatie Broederlijk Delenkondigt een nieuw initiatief met een opmerkelijk filmpje aan. Op de beelden lijkt het alsof Elodie Ouedraogo zich klaarmaakt voor een comeback. Maar schijn bedriegt, zegt communicatieverantwoordelijke Karel Ceule. Olympisch kampioene Elodie Ouedraogo heeft haar spikes vervangen door stevige wandelschoenen. Ze bereidt zich voor op Dwars door de Boerenbuiten, een unieke wandeltocht tussen Leuven en Sint-Truiden, op zaterdag 29 april. Een nieuw sportief evenement van Broederlijk Delen.

Broederlijk Delen steunt 115.000 arme boerenfamilies in het noorden van Burkina Faso in hun strijd voor voldoende voedsel. Karel Ceule

Elodie Ouedraogo
Elodie Ouedraogo © Broederlijk Delen

De unieke wandeltocht van eind april staat in het teken van de solidariteit met boeren in Burkina Faso. In het West-Afrikaanse Sahelland valt 8 maanden lang geen druppel regen. Voor de plaatselijke bevolking is het voortdurend opboksen tegen honger en armoede. Teams van twee tot vier personen vertrekken zaterdagochtend in Leuven voor een tocht 45 km naar Sint-Truiden. Elk team zamelt 500 euro in ten voordele van Broederlijk Delen. Elodie Ouedraogo, die Burkinese roots heeft, steunt graag dit bijzondere initiatief: Ik vind het een eer om mee mijn schouders te zetten onder deze actie en zo de boeren in Burkina Faso een stapje vooruit te helpen.

Bron: Broederlijk Delen