Elodie Ouedraogo stapt mee Dwars door de Boerenbuiten

Elodie Ouedraogo trekt zaterdag samen met zestig teams op pad in de eerste solidariteitstocht van Broederlijk Delen voor het Zuiden.
29/04/2017 - 15:00
Elodie Ouedraogo
Elodie Ouedraogo © Broederlijk Delen

Vandaag zaterdag 29 april wandelen 60 teams op initiatief van Broederlijk Delenen ten voordele van de boeren in Burkina Faso van Leuven naar Sint-Truiden. Dwars door de Boerenbuiten, een wandeltocht voor het Zuiden, dat op deze manier enthousiaste wandelaars de kans biedt om het solidaire aan het sportieve te koppelen, vindt voor het eerst plaats.

Heleen Osaer van Broederlijk Delen: Met onze vastencampagne van dit jaar willen we 115.000 arme boerenfamilies in het noorden van Burkina Faso steunen in hun strijd voor voldoende voedsel. In het West-Afrikaanse Sahelland valt 8 maanden lang geen druppel regen en voor de plaatselijke bevolking is het voortdurend opboksen tegen honger en armoede. Tijdens de unieke wandeltocht staat de solidariteit met de boeren in Burkina Faso centraal. Teams van 2 tot 4 personen vertrekken zaterdagochtend voor een wandeltocht van liefst 45 km naar Sint-Truiden. Elk team zamelt minstens 500 euro in ten voordele van Burkina Faso.

Ook sprintkampioene Elodie Ouedraogo, die Burkinese roots heeft, ruilt voor de gelegenheid haar spikes in voor stevige wandelschoenen: Ik vind het een eer om mee mijn schouders te zetten onder deze actie en zo de boeren in Burkina Faso een stapje vooruit te helpen. Elodie wandelt met haar man Jeroom de eerste tien kilometer mee tot bij de tussenstop in Bierbeek.

Volgens Heleen Osaer is deze eerste editie van dit wandelevenement voor het zuiden nu al een groot succes: De zestig teams zamelen samen meer dan 56.000 euro in voor de boeren in Burkina Faso. Op het einde van dit slotevenement worden de wandelaars aan de Abdijtoren van Sint-Truiden als blijk van waardering in de bloemetjes gezet. Verschillende activiteiten zoals optredens van onder andere Facette en Lait Zammie, een beklimming van de Abdijtoren en een interactieve standenmarkt zorgen voor een sfeervolle afsluiter van deze mooie dag.

Bron: Broederlijk Delen