Emeritus paus Benedictus XVI is 92, maar nog steeds gezond

Het Vaticaan ontkent de onheilspellende berichten op sociale media over de gezondheid van emeritus paus Benedictus XVI
19/06/2019 - 15:44
Paas- en verjaardagswensen van paus Franciscus voor Benedictus XVI
Paas- en verjaardagswensen van paus Franciscus voor Benedictus XVI © Vatican Media

Alessandro Gisotti, de interimdirecteur van de persdienst van het Vaticaan, weerlegt de speculaties over de gezondheidstoestand van emeritus paus Benedictus XVI (92). Ook mgr. Georg Gänswein, de persoonlijke secretaris van de emeritus paus, bestempelt de berichten als fake news. Benedictus XVI zou ernstige problemen hebben met de bloedsomloop. Via twitter en sociale media werd maandag het bericht verspreid dat hij een soort beroerte had gehad.

Al sinds zijn aantreden in 2013 waren er vaak verontrustende geruchten over de gezondheid van de Duitse paus. Zo werd bij aanvang gezegd dat hij van zijn artsen omwille van zijn gezondheid geen lange verplaatsingen per vliegtuig mocht maken. In februari 2018 werd beweerd dat hij aan een verlammingsziekte leed. Zijn entourage heeft die speculatie toen onmiddellijk  afgedaan als uit de lucht gegerepen. Volgens verschillende bezoekers van de emeritus is hij verzwakt, maar beweegt hij nog steeds vlot.

Paus Franciscus reageerde al op 2 juni tijdens zijn terugkeer uit Roemenië op die geruchten. Hij zei toen dat emeritus paus Benedictus XVI nog altijd even helder is. Zijn probleem zijn de knieën, niet zijn hoofd!

Bron: I.Media/Catholic Herald