Emeritus paus Benedictus XVI doet afstand van erfenis broer

Door de beslissing van emeritus Benedictus XVI worden de bezittingen van zijn overleden broer Georg overgemaakt aan de Heilige Stoel.
03/11/2020 - 09:39
De emeritus paus Benedictus XVI met zijn oudere broer Georg Ratzinger
De emeritus paus Benedictus XVI met zijn oudere broer Georg Ratzinger © Vatican Media

Emeritus paus Benedictus XVI doet afstand van de erfenis van wijlen zijn broer Georg Ratzinger, die samen met hem afstudeerde als priester en begin juli op 96-jarige leeftijd in Regensburg overleed. Door de beslissing van Benedictus XVI gaan de bezittingen van Georg Ratzinger naar de Heilige Stoel, verduidelijkt decaan Johannes Hofmann, van het klooster in Regensburg waar Georg de laatste jaren van zijn leven verbleef.

De erfenis omvat een aantal bladen met muzikale composities, bladmuziek van de Regensburger Domspatzen, een kleine bibliotheek en familiefoto's. De woning waar Georg zijn laatste jaren sleet, behoort tot het klooster. Volgens zijn entourage zal Benedictus XVI zijn overleden broer vooral in zijn hart blijven dragen.

Georg Ratzinger stierf op 1 juli op 96-jarige leeftijd in Regensburg, nadat hij kort daarvoor het bezoek van zijn broer Jozeph had ontvangen, die daarvoor uitzonderlijk het klooster in de tuinen van het Vaticaan had verlaten.

Bron: Kathpress.at/KNA