Erik Vanleeuw benoemd tot bisschoppelijk afgevaardigde voor vicariaat human resources aartsbisdom

Human resources wordt een belangrijke beleidsprioriteit in het aartsbisdom. Erik Vanleeuw zal het daartoe nieuw opgerichte vicariaat leiden.
30/08/2024 - 11:18

Aartsbisschop Luc Terlinden heeft Erik Vanleeuw (55)met ingang van 2 september 2024 benoemd tot bisschoppelijk afgevaardigde voor het nieuwe vicariaat human resources. Zoals eerder meegedeeld bij de bekendmaking van de nieuwe organisatiestructuur van het aartsbisdom, wordt het human resourcesbeleid in de ruime zin van het woord en gericht naar zowel gewijden als niet-gewijden een belangrijke beleidsprioriteit. Het wordt daarom vanaf nu door een specifiek vicariaat behartigd.

Erik Vanleeuw behaalde o.a. een diploma communicatiemanagement (pers en voorlichting, PXL), een Master in Wijsbegeerte (optie godsdienstwetenschappen) aan de KU Leuven en een Master of Business Administration aan de Vlerick Management School (met een bijzondere onderzoeksfocus op mens- en organisatievraagstukken). Hij begon zijn loopbaan in de pers- en communicatiesector. Daarna was hij o.a. directeur van het Dondeynehuis en Lerkeveld en vervolgens van het jezuïetenhuis in Leuven. Hij was ook algemeen beheerder van de Congregatie van de Zusters Annuntiaten van Heverlee die actief is in Europa en Afrika. 

Erik Vanleeuw is gehuwd met Liesbeth en vader van drie kinderen.   
 

Erik Vanleeuw
Erik Vanleeuw © rr