ETION Leadership Award 2019 voor Toon Bossuyt van Boss Paints

Toon Bossuyt, CEO van Boss Paints, wordt door werkgeversorganisatie Etion geloofd als een leider met een duidelijke visie en een menselijke aanpak.
19/12/2019 - 12:10

Het forum voor geëngageerd ondernemenEtion (het voormalige VKW of Verbond van Kristelijke Werkgevers) heeft CEO Toon Bossuyt van Boss Paints in Waregem in het congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen onderscheiden met de ETION Leadership Award 2019. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een inspirerende bedrijfsleider, met een uitgesproken engagement op ethisch en maatschappelijk vlak. Bossuyt haalde het van Michel Pradolini van International Food Services (Merksem) en Anne Chapelle van BVBA32 (Antwerpen).

Toon Bossuyt, CEO van Boss Paints
Toon Bossuyt, CEO van Boss Paints © Etion

Vertrouwen

Etion heeft veel lof voor de duidelijke visie en de menselijke aanpak, die typerend zijn voor Toon Bossuyt. Die vertelde dat hij zich jaarlijks, op een veilige en anonieme manier, laat evalueren door zijn team.  Ik probeer altijd om mijn werknemers op een positieve, en constructieve manier feedback te geven. Ik geef mijn team vertrouwen en stel me als leider menselijk en kwetsbaar op. Door te durven erkennen dat je ook zelf fouten kan maken, creëer je ook een veilige omgeving voor anderen.

Mijn grootste stap vooruit als leidinggevende, was dat ik geleerd heb me te omringen met mensen die veel beter kunnen wat ik zelf niet goed kan. Toon Bossuyt

Volgens zijn medewerkers verdient Bossuyt dit eerbetoon absoluut. Bij BOSS Paints spreken ze van een gepassioneerde, sterke leider, met voldoende aandacht voor de essentie. Bossuyt wordt er omschreven als iemand die het potentieel ziet in mensen en hen dat ook laat verwezenlijken.  

Bron: Etion