Europese Kerken vragen te bidden voor Oekraïne

De Europese Kerken roepen de betrokken partijen op tot dialoog en onderhandelingen over ernstige voorstellen voor een rechtvaardige vrede.
18/12/2022 - 11:57
Gebed voor Oekraïne
Gebed voor Oekraïne © UGC

De Commissie van de Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE) en de Conferentie van Europese Kerken (CEK) hebben een gemeenschappelijke oproep gelanceerd waarin ze aan de gelovigen vragen om te bidden voor vrede in Oekraïne. 

COMECE-voorzitter kardinaal Jean-Claude Hollerich en CEC-voorzitter Christian Krieger wijzen in hun oproep op het verschrikkelijke lijden van de Oekraïense bevolking. Zonder Rusland bij naam te noemen, roepen ze de agressors op om af te zien van hun vijandige acties. De kerstboodschap moet een aanzet zijn tot het zoeken naar verzoening en vrede.

De vertegenwooordigers van de christelijke Kerken in Europa vragen ook te bidden voor de hereniging van de gezinnen en het inzamelen van hulp voor de vluchtelingen. Moge niemand die gekweld wordt door kou, honger en angst zich in de steek gelaten voelen, en mogen allen die op de vlucht zijn voor de verschrikkingen van de oorlog een warm welkom vinden.

Bron: COMECE