Faculteit theologie KU Leuven ondersteunt dialoogschool

De onlinecursus van de KU Leuven wil directies en leerkrachten begeleiden in de uitbouw van de katholieke dialoogschool.
25/08/2018 - 12:01
De katholieke identiteit wordt verrijkt door de culturele en religieuze verscheidenheid
De katholieke identiteit wordt verrijkt door de culturele en religieuze verscheidenheid © KU Leuven

DeFaculteit Theologie & Religiewetenschappen van de KU Leuven kondigt vlak voor de start van het nieuwe scholjaar aan dat zij met een onlinecursus de uitbouw van de katholieke dialoogschool zal ondersteunen. Op 1 oktober lanceren wij deze open cursus op het bekende edX-platform. De onlinecursus is volledig gratis, kondigt medewerker Leni Cillini aan.

 

De onlinecursus moet directies en leerkrachten helpen om antwoorden te vinden op de uitdagingen van de katholieke school van vandaag. Daarbij worden zowel een theologisch kader als pedagogische strategieën geboden voor de uitbouw van de katholieke dialoogschool van de 21ste eeuw. Er worden ook suggesties en voorbeelden gegeven om de katholieke identiteit van hun school te versterken en verdiepen. In de dialoogschool staat de katholieke traditie nog altijd centraal, maar ze heeft in een broze evenwichtsoefening ook oog voor de verrijking door de culturele en religieuze verscheidenheid.

Bron: KU Leuven