Familie van vermoorde Pakistaanse eist gerechtigheid

De 40-jarige Shazia Imran werd ontvoerd en vermoord nadat zij geweigerd had zich tot de islam te bekeren.
08/07/2023 - 11:37
Protest tegen de ontvoering van jonge vrouwen in Pakistan
Protest tegen de ontvoering van jonge vrouwen in Pakistan © Fides

De familie eist dat de daders van ontvoering, verkrachting en moord op de christelijke weduwe Shazia Imran (40) worden bestraft. Shazia Imran verloor haar man anderhalf jaar geleden, officieel door een ongeluk. Sindsdien werkte zij als oppas in een crèche in Lahore. Op 6 juni keerde zij zoals gewoonlijk na het werk terug naar huis. Maar onderweg werd zij door 4 moslims ontvoerd. Haar 16-jarige zoon kreeg argwaan. Een dag later werd haar verdwijning bij de politie van Lahore gemeld. 

Zafar Masih, de broer van vrouw getuigt: Een dag later kregen wij een telefoontje van het politiebureau dat er een lichaam was teruggevonden dat overeenkwam met de beschrijving van Shazia. We gingen meteen naar het politiebureau. Maar daar konden wij onze ogen niet geloven. De halsader was doorgesneden en het lichaam was ernstig verbrand door zuur. Later onderzoek bracht nog aan het licht dat zij het slachtoffer was geworden van een groepsverkrachting. Guilar, de hoofdverdachte, werd al snel gearresteerd. Hij had haar al enkele keren lastiggevallen en gevraagd om zich tot de islam te bekeren en met hem te huwen. Geconfronteerd met haar herhaalde weigeringen besloot hij haar te ontvoeren.

De dader erkende de moord. Maar ondanks het bewijs dat hij minstens drie handlangers had, weigerde de politie hen op te sporen. De lokale politicus Samson Salama reageert: De zaak van Shazia is glashelder. Maar het is duidelijk dat de politie de kant van de invloedrijke daders kiest, in plaats van gerechtigheid te brengen aan de familie van het slachtoffer. De situatie is kritiek vanwege de constante doodsbedreigingen voor haar familieleden. Volgens bisschop Azad Marshall, de moderator van de Kerk van Pakistan, reageert de christelijke gemeenschap zwaar aangeslagen, ook al om de gruwelijke manier waarop de vrouw werd omgebracht. Maar bijna dagelijks horen wij gelijkaardige getuigenissen van andere christelijke vrouwen die slachtoffer worden van mishandeling en wreedheid. Wij roepen de Pakistaanse regering op om kennis te nemen van deze misdaden en om door de bestraffing van de daders een voorbeeld te stellen.

Bron: Info Chretienne