Fátima herdenkt Mariaverschijningen zonder pelgrims

Voor het eerst in een eeuw zijn er geen bedevaarders bij de herdenking van de eerste verschijning van Maria op 13 mei 1917 in het Portugese Fátima.
10/05/2020 - 15:51
De kaarsjesprocessie in Fatima
De kaarsjesprocessie in Fatima © Bisdom Brixen/Bolzano

Voor het eerst in meer dan honderd jaar vindt de viering van de eerste verschijning van Maria in Fátima, die elk jaar op 13 mei met een toeloop van bedevaarders wordt herdacht, zonder publiek plaats. Dat kondigt pater Carlos Cabecinhas, de rector van het Portugese bedevaartsoord, aan in een videoboodschap. In Portugal mogen er pas vanaf 30 mei opnieuw publieke erediensten en bedevaarten plaatsvinden.

Maria verscheen in 1917 in Fátima aan drie herderskinderen van 7 tot 10 jaar oud. Op de plaats waar dat gebeurde, groeide een bedevaartsoord dat jaarlijks door meer dan een miljoen pelgrims wordt bezocht.

De rector van Fátima nodigt gelovigen uit om op deze verjaardag virtueel op bedevaart te komen. Voor deze gelegenheid worden op de website gebeden aangeboden in het Portugees, Spaans en Engels. Op de site zijn ook de plechtigheden van die dag live te volgen.

Bron: Kathpress.at

Bezoek de website van het Santuário de Fátima.