Filipijnen: bankrekeningen afgesloten en missionarissen bedreigd

Volgens de aanhang van president Rodrigo Duterte heeft de zendelingsorganisatie banden met communistische rebellengroepen.
16/02/2020 - 13:32

De Filipijnse overheid gaat erg drastisch te werk om de activiteiten van Filipijnse missionarissen, die onder de verpauperde plattelandsbevolking actief zijn, het werk onmogelijk te maken. De Antiwitwasraad van de regering (AMLC) blokkeert voor een periode van minstens 20 dagen de bankrekeningen van de Zendelingsvereniging van de Missionarissen van het Platteland (RMP). Volgens de overheid gebeurt dat omdat de rekeningen gerelateerd zijn aan de financiering van terrorisme. De missievereniging, die zich inzet voor de lotsverbetering van de armen, wordt beschuldigd van banden met communistische rebellengroepen.

RMP wijst de beschuldigingen met klem af en zegt dat de rekeningen alleen worden gebruikt voor de financiering van projecten en de interne werking. Hiermee berooft de regering de armen slechts van de hulp en de diensten die zij verlenen en die de regering zelf weigert te leveren. De organisatie klaagt nog aan dat haar leden worden lastiggevallen en bedreigd en niet zelden op de vlucht moeten.

Bron: Ucanews/Premier Christian Radio