Focolare: kracht van ontmoeting als weg naar samenlevingsniveau 4

Op 16 mei vonden 500 deelnemers de weg naar het Ontmoetingscentrum Eenheid in Rotselaar voor een dag met als thema De kracht van ontmoeting.
19/05/2016 - 15:57
Alle leeftijden en verschillende culturen gingen de ontmoeting aan. © Focolare

Met de themadag De kracht van ontmoeting wilde Focolare in een context van terreur en polarisatie een bijdrage leveren aan een samenleving van vertrouwen, zegt woordvoerder Geert Vanoverschelde. Voor ons is de ander een verrijking en geen bedreiging. Om dat te ontdekken, moet je elkaar kunnen ontmoeten.

Onder de 500 aanwezigen waren dan ook mensen van uiteenlopende culturen, leeftijden en nationaliteiten. Ze konden deelnemen aan diverse workshops met lezingen en getuigenissen over gemeenschapseconomie, tederheid in het gezin, barmhartigheid in de maatschappij, omgaan met conflicten en diversiteit, authenticiteit.

Op het einde van de dag werd in een plenair slotmoment naar het evangelie verwezen als de bron voor het verlangen en de gedrevenheid van de focolarebeweging om ontmoeting centraal te stellen.

De jongeren lanceerden een time out voor de vrede: ze willen elke dag om 12 uur een moment van stilte of gebed inlassen.

De oproep weerklonk om met zijn allen over te gaan tot samenlevingsniveau 4. Geert Vanoverschelde: Broederlijkheid is een authentiek en universeel gegeven. Dat verstaan we toch allemaal?