Franciscaan leidt vastenretraite paus

De Italiaanse Giulio Michelini zal van 5 tot 10 maart de veertigdagenretraite van de paus met de Romeinse Curie leiden.
05/12/2020 - 00:00

Paus Franciscus reist dit jaar van 5 tot 10 maart met de medewerkers van de Romeinse Curie naar het bezinningshuis in Ariccia (Italië) voor de jaarlijkse veertigdagenretraite 

De geestelijke oefeningen worden deze keer geleid door de Italiaanse franciscaan en theoloog Giulio Michelini. Thema van de conferenties is: Passie, dood en de opstanding van Jezus in het evangelie van Matteüs.

Giulio Michelini is 53 jaar. Hij doceert aan het Theologisch Instituut in Assisi en is ook verbonden aan de Pauselijke Universiteit van Lateranen. Hij is ook redacteur van het Franciscaanse tijdschrift Convivium Assisiense .

Tot aan het aantreden van paus Franciscus werd de vastenretraite in de Redemptoris Materkapel gehouden. Maar de paus besloot in maart 2014 met die traditie te breken en uit te wijken naar het bezinningshuis in Ariccia, dertig kilometer ten zuidoosten van Rome.

Daarnaast is er in de veertigdagentijd ook nog de wekelijkse predicatie op vrijdag van de huispredikant van de paus, de kapucijn Raniero Cantalamea.

Bron: I.Media