Franciscaan Marco Tasca volgt kardinaal Bagnasco op in Genua

Paus Franciscus heeft de voormalige overste van de Italiaanse minderbroeders conventuelen Marco Tasca benoemd tot nieuwe aartsbisschop van Genua.
09/05/2020 - 11:00
Pater Marco Tasco, de aartsbisschop van Genua
Pater Marco Tasco, de aartsbisschop van Genua © Siciliani-Gennari/SIR

Paus Franciscus heeft de voormalige minister-generaal van de orde van Minderbroeders Conventuelen, Marco Tasca (62), benoemd tot nieuwe aartsbisschop van de Noord-Italiaanse havenstad Genua.

Marco Tasca werd geboren in Sant'Angelo di Piove di Sacco (provincie Padua) op 9 juni 1957. In 1976 begon hij zijn noviciaat bij de minderbroeders conventuelen, een van de franciscaanse mannenordes. Hij studeerde theologie en psychologie. Zijn eeuwige geloften legde hij in 1981 af. Twee jaar later werd hij tot priester gewijd. Pater Tasca bekleedde tal van leidinggevende functies binnen zijn orde. In 2013 werd hij gekozen tot voorzitter van de juridische commissie van de Unie van Algemene Oversten.

Pater Tasca volgt kardinaal Angelo Bagnasco (77) op, die sinds 2006 aartsbisschop was van Genua. Kardinaal Bagnasco was van 2007 tot 2017 voorzitter van Italiaanse Bisschoppenconferentie (CEI). Sinds 2016 is hij voorzitter van de Raad van de Europese bisschoppenconferenties (CCEE).

Bron: SIR/Domradio/kro-ncrv.nl-katholieknieuws