François Durand benoemd tot bisschop van Valence

Durand, van opleiding ook ingenieur, neemt de plaats in van Pierre-Yves Michel, die vorig jaar bisschop van Nancy werd.
06/01/2024 - 13:06

Paus Franciscus heeft François Durand benoemd tot bisschop van het Franse Valence, zo maakte de persdienst van de Heilige Stoel bekend. Durand was voorheen vicaris-generaal van het bisdom Mende. Hij neemt de plaats in van Pierre-Yves Michel, die op 6 april 2023 werd benoemd tot bisschop van Nancy. 

De wijding en installatie van bisschop Durand zal plaatsvinden op 10 maart 2024. 

François Durand volgde ingenieurstudies in Lyon. Daarna gaf hij gehoor aan zijn roeping om priester te worden en doorliep hij een opleiding aan de seminaries van Avignon en Lyon. Hij werd in 2002 op 28-jarige leeftijd priester gewijd voor het bisdom Mende, een van de meest landelijke bisdommen in Frankrijk. Van 2002 tot 2009 was hij pastoor van de parochie van Mende, voordat hij twee jaar stage liep aan de theologische faculteit van de Katholieke Universiteit van Lyon, waar hij een doctoraat in de theologie behaalde en vervolgens kort lesgaf.  

In 2010 keerde hij terug naar zijn bisdom en werd pastoor van Saint-Chély-d'Apcher. Tegelijkertijd was hij bisschoppelijk vicaris voor de permanente vorming en coördinatie van de diocesane diensten. In 2013 benoemde zijn bisschop hem tot vicaris-generaal van het bisdom.

Bron: iMedia (Frans)