Franse Bijbelgeleerde Pelletier schrijft goedevrijdagmeditaties

De Bijbelwetenschapper Anne-Marie Pelletier, die eerder de Joseph Ratzingerpijs won, werd door de paus aangezocht voor de kruiswegmeditatie in Rome.
02/04/2017 - 12:37
De kruisweg met de paus in Rome
De kruisweg met de paus in Rome © SIR

De Franse taalkundige en Bijbelgeleerde Anne-Marie Pelletier heeft de meditaties geschreven voor de kruisweg in het Colosseum ​op Goede Vrijdag. De traditionele kruisweg op Goede Vrijdag, dit jaar op vrijdag 14 april, wordt geleid door paus Franciscus opeen voor christenen symbolische plaats: in de arena van het Colosseum vonden in de eerste eeuwen van het christendom heel wat christelijke martelaren de dood

De Franse exegete Anne-Marie Pelletier (° 1946) was achtereenvolgens hoogleraar taalkunde, vergelijkende literatuurwetenschap, Oude Testament en Bijbelse hermeneutiek. In 2014 ontving zij als eerste vrouw de Joseph Ratzingerprijs, een van de hoogste onderscheidingen voor theologen.

Vandaag doceert zij nog altijd Bijbelwetenschappen en Bijbelse hermeneutiek aan de Notre-Damefaculteit in Parijs. Zij publiceerde verschillende boeken en tijdschriftartikels, vooral over de rol van de vrouw in het christendom en in de Kerk.

Bron: I.Media