Franse religieuze en mystica Mère Alphonse Marie zalig

De Franse Mère Alphonse Marie Eppinger (1814-1867) raakte bekend om haar zorg voor de zieken en als mystica.
10/09/2018 - 11:51

De Franse Mère Alphonse Marie Eppinger (1814-1867), die de congregatie van de Zusters van de Allerheiligste Verlosser heeft opgericht, is zondagmiddag in de kathedraal van Straatsburg zalig verklaard. De Franse religieuze en mystica werd in 1814 in de Elzas in een landbouwersgezin geboren. Zij stichtte een congregatie voor het bekendmaken van Gods liefde.

Kardinaal Giovanni Angelo Becciu, prefect van de Congregatie voor Heiligverklaringen, noemde in zijn homilie tijdens de plechtigheid het buitengewone getuigenis van de nieuwe Franse zalige een uitnodiging om ons hart open te stellen voor de zwaksten. Haar leven moet Europa, hier in Straatsburg, ook uitnodigen om egoïsme en isolationisme te overwinnen en om in onze naasten God te herkennen.

Moeder Alphonse Marie werd vooral bekend om haar inzet voor armen en zieken, en als mystica. Geregeld raakte zij tijdens het bidden in extase. Zij stierf op 31 juli 1867.Vandaag telt haar congregatie, die in 1849 werd opgericht en in 1866 kerkelijk werd herkend, een 2.000-tal zusters actief in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Slowakije, Portugal, Kameroen, Angola, Namibië, India en Argentinië.

Bron: I.Media/kro.nl/Katholiek