Gebed voor de hereniging van Korea

De Nationale Raad van Kerken vraagt te bidden voor vrede en verzoening terwijl de militaire spanningen op het Koreaanse schiereiland blijven toenemen.
14/08/2022 - 11:00
Gebed in Seoel
Gebed in Seoel © Paul Jeffrey/Life on Earth Pictures

Op de jaarlijkse Bevrijdingsdag van 14 augustus wordt in Zuid-Korea opnieuw gebeden voor de vrede en de hereniging van het schiereiland. Voor de gelegenheid heeft de Nationale Raad van Kerken ook een gebed verspreid, dat op 14 en 15 augustus in alle kerken zal worden gebeden. 

Het jaarlijkse terugkerende verzoeningsinitiatief vindt plaats op een delicaat moment, door het opzichtige militaire machtsvertoon van Noord-Korea tijdens de afgelopen maanden en de wereldwijde onzekerheid door de Russische invasie in Oekraïne. Ook de Wereldraad van Kerken (WCC) sluit zich aan bij het initiatief van de Zuid-Koreaanse oecumenische raad van kerken. Het internationale oecumenische overlegorgaan vraagt individuele gelovigen en kerkgemeenschappen wereldwijd mee te bidden voor vrede en verzoening op het Koreaanse schiereiland.

Het gebed herinnert om te beginnen aan de verdeeldheid van het Koreaanse schiereiland en de blijvende pijn die daardoor wordt veroorzaakt. Wanneer zal er vrede komen in het pijnlijke en gebroken land Korea? (…) Help ons om te stoppen met elkaar te demoniseren en help ons in de plaats daarvan om naar vrede en vreedzaam samenleven te streven. Het gebed vraagt om achterdocht en haat met liefde te overwinnen en smeekt God om de Koreaanse bevolking te helpen om door zijn genade agenten van vrede en verzoening te worden. 

Bron: WCC