Gebed voor vrede in het Heilig Land op 19 mei

De Europese bisschoppen vragen om in de vieringen van het komende weekend een voorbede voor de vrede in te lassen.
17/05/2018 - 11:23

De Raad van Bisschoppenconferenties van Europa (CCEE) roept, naar aanleiding van het geweld van de afgelopen dagen in het Heilige Land, op om nu zaterdag (en bij uitbreiding dit weekend) in alle kerken te bidden voor de Kerk van Jeruzalem en het Heilig Land. De oproep is ondertekend door CCEE-voorzitter Angelo Bagnasco en de twee vicevoorzitters Vincent Nichols en Stanislaw Gadecki. In de brief veroordelen de Europese bisschoppen de explosie van haat en geweld, die het Heilige Land in bloed heeft gedrenkt. Wij roepen alle gemeenschappen en individuen op om zich op de vooravond van Pinksteren (19 mei) aan te sluiten bij een gebed voor Jeruzalem, in de vorm van een bezinningsmoment of een gebed voor vrede en de absolute bescherming van het leven.

 

Jeruzalem vanuit de Hof van Olijven
Jeruzalem vanuit de Hof van Olijven © Wikimedia

Gebed voor vrede en de bekering van het hart

Het initiatief voor de gebeds- en vastendag voor de vrede is gelanceerd door het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem en de Custodie van het Heilige Land, die de heiligdommen van de katholieke Kerk beheert. Al in het begin van de week publiceerden zij een veroordeling van elke vorm van geweld, het zinloze verlies van mensenlevens en het disproportionele geweld.

Laten wij bidden voor vrede in Jeruzalem en voor alle inwoners van het Heilig Land. Laten wij bidden voor alle slachtoffers van dit uitzichtloze conflict. Moge de Heilige Geest de harten bekeren en bijdragen tot meer verstandhouding.

Pierbattista Pizzaballa, de apostolische administrator voor het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem: Eens te meer werden zoveel levens van jonge mensen weggegooid en rouwen honderden gezinnen om hun dierbaren, die gedood en gewond werden. Wij roepen alle parochies op om deel te nemen aan een dag van vasten en gebed opdat er een einde zou komen aan deze uitbarsting van haat en geweld, die het Heilige Land in bloed heeft gedrenkt.

Bron: CCEE/SIR