Gebedsdag voor de Vrede in Afrika

Christenen en alle mensen van goede wil worden door paus Franciscus uitgenodigd om eind februari te bidden en te vasten voor vrede in Afrika.
05/02/2018 - 15:21
Angelusgebed
Angelusgebed © Vaticanmedia

Paus Franciscus heeft na het Angelusgebed van gisteren zondag vrijdag 23 februari uitgeroepen tot speciale dag van vasten en gebed voor de vrede. Hij nodigt alle gelovigen wereldwijd uit om op die dag in het bijzonder te vasten en te bidden voor vrede in DR Congo en Zuid-Sudan.

Geconfronteerd met de tragische langdurige situatie in verschillende delen van de wereld, nodig ik alle gelovigen uit voor een speciale dag van gebed en vasten voor de vrede op 23 februari aanstaande, de vrijdag van de eerste week van de veertigdagentijd. We dragen deze gebedsdag vooral op aan de bevolking van DR Congo en Zuid-Sudan. Ik nodig ook onze niet-katholieke en niet-christelijke broeders en zusters uit om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Naar aanleiding van de 40ste editie van de Dag voor het Leven in Italië betuigde de paus zondag ook zijn waardering voor de diverse katholieke groeperingen die op de bres springen voor de bescherming van de waardigheid van het menselijke leven. Dat er niet veel mensen zijn die vechten voor het leven in een wereld waar elke dag meer wapens worden gefabriceerd, waar elke dag meer wetten tegen het leven worden gemaakt, waar elke dag deze wegwerpcultuur ermee doorgaat zich te ontdoen van het nutteloze en van wat moeite kost, dat alles baart me zorgen, aldus de paus.

Bron: kro.nl