Gebedskaart voor Jubeljaar

De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood verdeelt een gratis gebedskaart, naar aanleiding van het Jubeljaar van de Barmhartigheid.
05/12/2020 - 00:00

De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood verdeelt een gratis gebedskaart, naar aanleiding van het Jubeljaar van de Barmhartigheid dat op 8 december van start gaat. Naar aanleiding van dit Heilig Jaar van de Barmhartigheid heeft paus Franciscus opgeroepen om barmhartig te zijn:

Wees barmhartig, zoals jullie Vader barmhartig is (Lc 6,36)

Dat impliceert onder meer dat wij niet onverschillig mogen zijn voor de armen. Laten wij onze ogen openen voor de ellende van de wereld, de wonden van zoveel broeders en zusters verstoken van waardigheid, en laten wij gehoor geven aan hun hulpgeroep, schrijft de paus, die tevens verwijst naar de werken van barmhartigheid. Er zijn de lichamelijke werken van barmhartigheid: de hongerigen spijzen, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdelingen herbergen, de zieken bezoeken, de gevangenen bevrijden, de doden begraven. Daarnaast zijn er ook de geestelijke werken van barmhartigheid: onderricht geven, goede raad verstrekken, troost brengen en moed inspreken, evenals vergeving schenken en onrecht geduldig verdragen.

De kaart kan vanaf 30 november gratis online worden besteld via: