Geboortekerk in Bethlehem voortaan langer open

Dat de Geboortekerk in Betlehem langer openblijft, is goed nieuws, want het betekent dat de pelgrims de weg naar het Heilig Land hebben teruggevonden.
17/11/2019 - 12:00
Interieur van de Geboortekerk van Bethlehem
Interieur van de Geboortekerk van Bethlehem © www.kro.nl/katholiek

De Palestijnse overheid en de christelijke Kerken die voor het beheer van de Geboortekerk verantwoordelijk zijn, hebben begin van de maand een akkoord bereikt om de openingsuren van het kerkgebouw te verruimen. Daardoor is het kerkgebouw dit jaar tijdens de kerst- en de adventstijd open van 5 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.

De Geboortebasiliek is een van de belangrijkste christelijke kerkgebouwen ter wereld. Het kerkgebouw is opgetrokken op de plaats waar Jezus volgens de overlevering tijdens de volkstelling van koning Herodes werd geboren.

De maatregel is te danken aan het groeiende aantal pelgrims en toeristen. Volgens het Palestijnse Bureau voor Toerisme bezochten er in het eerste trimester van dit jaar 1.726.560 mensen de toeristische sites en heilige plaatsen in Cisjordanië. Dat is ruim 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Bethlehem blijft veruit de populairste bestemming. Vooral tijdens de advent en de kerstperiode is er een toeloop van pelgrims en belangstellenden.

Bron: Fides