Geloofsgemeenschappen in ons land roepen op tot vrede

Leiders van de joodse, islamitische en christelijke gemeenschap hebben in het Belgische Parlement gezamenlijk opgeroepen tot vrede. 
19/10/2023 - 16:36
De Kamer van Volksvertegenwoordigers
De Kamer van Volksvertegenwoordigers © Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers

Vertegenwoordigers van de drie grootste geloofsgemeenschappen in ons land deden vanmiddag in de Kamer een gezamenlijke oproep tot vrede. De opperrabijn van de Antwerpse Joodse gemeenschap Pinchas Padwa, imam Nordine Taouil namens de moslims en de priester Rik Hoet waren door N-VA-Kamerlid Michael Freilich uitgenodigd naar het federaal parlement.

In hun gezamenlijke boodschap riepen zij op tot vrede en eenheid. Zij veroordeelden de terreur en waarschuwden ervoor het Israëlisch-Palestijns conflict niet te importeren in ons land. ‘Laten we geen conflicten van elders importeren en sta niet toe dat we ons leven laten leiden door extreme ideeën en standpunten. In dit land zijn wij allen medeburgers, buren, vrienden en/of handelspartners’, klonk het.

Nordine Taouil voegde nog eraan toe: ‘Wij doen een dringende oproep om de oorlog nu te stoppen. Ik vraag iedereen om de gemoederen te bedaren. Het doet ons pijn als onschuldige mensen sterven. De gevoelens laaien bij iedereen hoog op. Maar ik vraag in naam van de Vrede om samen hand in hand tegen alle vormen van geweld en haat te zijn. Mensen die kunnen bijdragen aan een veilige wereld moeten dat nu doen.’

Bron: Belga