Georg Gänswein publiceert weldra boek over emeritus paus

Mgr. Georg Gänswein hoopt opheldering te kunnen brengen over enkele verkeerd begrepen aspecten van het pontificaat van emeritus paus Benedictus XVI.
03/01/2023 - 14:37
Aartsbisschop Georg Gänswein (midden) met paus Benedictus XVI
Aartsbisschop Georg Gänswein (midden) met paus Benedictus XVI © Philippe Keulemans

Aartsbisschop Georg Gänswein (66), die drie decennia lang de persoonlijke secretaris was van emeritus paus Benedictus XVI, is van plan om een boek te publiceren over zijn voormalige baas. Het boek met de titel: Niets dan de waarheid: mijn leven naast paus Benedictus XVI wordt nog in de loop van deze maand gepubliceerd bij de Italiaanse uitgeverij Mondadori. Volgens de uitgever schept het boek meer duidelijkheid over de tegenkantingen en manipulaties waarmee de auteur bijna drie decennia als persoonlijke secretaris te maken heeft gekregen en die de reputatie van Benedictus XVI hebben bezoedeld.

Mgr. Gänswein was al een nauwe medewerker van Benedictus XVI toen die laatste nog als kardinaal Joseph Ratzinger prefect was van de Congregatie voor de Geloofsleer.  Na zijn pausverkiezing werd Gänswein diens persoonlijke secretaris. Hij vergezelde hem toen die laatste na zijn aftreden naar het Mater Ecclesiaeklooster in de tuin van het Vaticaan verhuisde. Hij is hem daar blijven bijstaan als persoonlijke secretaris en bleef tegelijk prefect van het Pauselijke Huishouden van paus Franciscus.

Bron: Daily Mailprefect