Gevangenen schrijven teksten voor kruisweg in Colosseum

Paus Franciscus doet dit jaar een beroep op gevangenen om de goedevrijdagmeditaties voor de kruisweg in het Colosseum te schrijven.
12/03/2020 - 14:53
De kruisweg in het Colosseum in Rome
De kruisweg in het Colosseum in Rome © Vatican Media

Paus Franciscus heeft aangekondigd dat de teksten voor de kruisweg op Goede Vrijdag dit jaar worden geschreven door gevangenen van Due Palazzi, een penitentiaire instelling in Padua. Zij doen dat op zijn persoonlijke verzoek. De kruisweg op Goede Vrijdag in het Colosseum in Rome, die door de paus wordt geleid, heeft dit jaar plaats op 10 april en wordt ook door verschillende tv-zenders wereldwijd live uitgezonden.

Het hangt van de verdere verspreiding van het coronavirus af of de paus ook effectief de kruisweg in het Colosseum in Rome kan leiden. Aleteia

Paus Franciscus heeft al van het begin van zijn pontificaat veel belangstelling gehad voor de gevangeniswereld. Zo vierde hij al enkele keren op Witte Donderdag de eucharistie met voetwassing in een gevangenis. Met zijn beroep op de gevangenen wil de paus duidelijk maken dat er verschillende invalshoeken zijn en dat opstanding het werk is van een hele gemeenschap.

Bron: Aleteia