Gift van Jordaanse koning voor Heilig Grafkerk

Met zijn financiële steun bevestigt koning Abdoellah II zijn rol als beschermer van de heilige plaatsen in het Heilige Land.
08/05/2019 - 11:46

De Jordaanse koning Abdoellah II, die dit jaar de prestigieuze Templetonprijs krijgt voor zijn inzet voor de interreligieuze verstandhouding, heeft uit eigen middelen een aanzienlijke financiële bijdrage gedaan voor de restauratie van de Heilig Grafkerk in Jeruzalem. De koning krijgt woorden van lof van de Grieks-orthodoxe patriarch Theophilus III, die erop wijst dat hij daarmee de rol bevestigt van het de hasjemitische koningshuis als beschermer van de islamitische en christelijke heilige plaatsen in Jeruzalem. Dit weerspiegelt zijn persoonlijke inzet voor de veiligheid en toekomst van de heilige stad. Bovendien heeft hij eerder al financiële steun gegeven voor de werken aan de plaats waar Jezus werd gedoopt. 

Rifat Bader, de directeur van het Katholieke Centrum voor Studies en Media in Jordanië stelt dat het geen verbazing mag wekken dat koning Abdoellah II de Templetonprijs en de Lamp van de Vrede-prijs ontvangt. Hij vestigt de aandacht op de voortrekkersrol van de koning in de interreligieuze dialoog.

Bron: Abouna.org