Gratis onderdak voor minder begoede pelgrims

Italiaanse kloosters, abdijen en gezinnen bundelen de krachten om onderdak te bieden aan minder bemiddelde pelgrims die Rome bezoeken.
09/01/2016 - 10:55

Naar aanleiding van het Jaar van de Barmhartigheid is in Rome het project Barmhartige gastvrijheid gelanceerd, waarbij zich 50 gastenverblijven in 14 verschillende Italiaanse regio’s hebben aangesloten. Het betreft niet enkel kloosters en abdijen, maar evenzeer hotels, vakantieverblijven en gezinnen. Samen reageerden zij op de oproep om gratis onderdak te bieden aan pelgrims die voor het Jubeljaar naar Rome reizen en die over onvoldoende financiële middelen beschikken om de reis te bekostigen.

De initiatiefnemers van Barmhartige gastvrijheid hopen om via hun internetwebsite 30.000 overnachtingen te kunnen aanbieden tijdens het Jubeljaar. Volgens Fabio Rocchi, een woordvoerder van de Italiaanse bisschoppen, moeten pelgrims wel voorgedragen worden door de plaatselijke bisschop of de parochiepriester. Hij verwacht voor het Jubeljaar tijdens de paastijd een toestroom van pelgrims uit de hele wereld.

© SIR