Gratis naar Vaticaanse Musea op vrijdag 27 september

Wie dat wil, kan op vrijdag 27 september gratis en zonder zich vooraf aan te melden gratis binnen in de Vaticaanse Musea.
22/09/2019 - 12:00
Vaticaanse musea
Vaticaanse musea © Musei Vaticani

Naar aanleiding van de Werelddag van het Toerisme zijn de Vaticaanse Musea op vrijdag 27 september gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen de fantastische collectie van het Vaticaanse museumcollectief die dag van 9 tot 18 uur ’s avonds kosteloos en zonder zich vooraf aan te melden bezoeken.

Insiders weten dat de Vaticaanse Musea al langer gratis kunnen bezocht worden: op elke laatste zondag van de maand, tussen 9 en 14 uur. Een normaal toegangsticket voor het museum kost 17 euro. Sinds enkele jaren kan er voor het museumbezoek ook vooraf online gereserveerd worden, waardoor de lange wachtrijen aan de ingang van het museum stilaan tot het verleden behoren.

Voor de inwoners van Rome en voor fijnproevers zijn er in de zomermaanden sinds enkele jaren ook al de nocturnes van het museum, met een combinatie van kunst en muziek. Dit jaar zijn belangstellenden, die op tijd online een ticket hebben besteld, nog tot 25 oktober op vrijdagavond van 19 tot 23 uur welkom voor zo’n bezoek bij zonsondergang. Met 6 miljoen bezoekers per jaar behoren de Vaticaanse Musea tot de Top 5 van de meest bezochte musea ter wereld.

Bron: Vaticannews.va