Hawking krijgt laatste rustplaats naast Darwin en Newton

De as van de wereldberoemde natuurkundige Steven Hawking wordt na Pasen in de anglicaanse kerk Westminster Abbey in Londen bijgezet.
21/03/2018 - 15:05
Stephen Hawking bij paus Franciscus
Stephen Hawking bij paus Franciscus © SIR

De astrofysicus Stephen Hawking krijgt een laatste rustplaats in de kerk van Westminster Abbey in Londen. Zijn as wordt bijgezet vlak bij het graf van Isaac Newton (1643-1727) en Charles Darwin (1809-1882). Stephen Hawking overleed op 14 maart op 76-jarige leeftijd. Op Stille Zaterdag is er in de Great St Mary’s, de universiteitskerk van Cambridge, een uitvaart in besloten kring.

Westminster Abbey was van de zestiende tot de negentiende eeuw een van de belangrijkste centra voor de wetenschap in Engeland. De abdij is vooral bekend omdat de Engelse koningen er sinds 1066  worden gekroond en meestal ook huwen. Isaac Newton werd na zijn dood in 1727 in de abdij begraven. Charles Darwin kreeg er een halve eeuw later, in 1882, een laatste rustplaats. 

Deken John Hall, de verantwoordelijke priester van Westminster, vindt het terecht dat Hawkings resten in de koningskerk komen te liggen. Wij vinden het heel belangrijk dat wetenschap en godsdienst samenwerken om op zoek te gaan naar het antwoord op de grote vragen van het mysterie van het leven en van het heelal.

Hawking noemde zichzelf een atheïst en geloofde niet in een leven na de dood. 

Bron: Vaticannews.va/Kathptress.at/kro.nl