Heilig Jaar 2025 in teken van ‘Pelgrims van de Hoop’

Met de start van het nieuwe jaar 2022 zijn ook de voorbereidingen gelanceerd voor het Heilige Jaar dat in 2025 in Rome zal plaatsvinden.
14/01/2022 - 10:00
Bisschop Salvatore Fisichella
Bisschop Salvatore Fisichella © Philippe Keulemans

De Italiaanse aartsbisschop Salvatore (Rino) Fisichella heeft het thema bekend gemaakt van het Heilige Jaar, dat paus Franciscus voor 2025 heeft uitgeroepen: Pelgrims van de Hoop. Het  jaar moet ook de kans bieden om de onderwerpen, die de krachtlijnen vormen van het pontificaat van paus Franciscus, nog eens manifest onder de aandacht te brengen. De voorbereiding voor het heilige jaar zijn ondertussen al volop aan de gang, al wachten wij ook nog op concrete aanwijzingen van de paus, zegt mgr. Fisichella, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie

Voor hetHeilige Jaar worden enkele miljoenen pelgrims in Rome verwacht, in de hoop dat de coronapandemie de komende twee jaar de activiteiten niet meer zo sterk zal beïnvloeden als vandaag nog altijd het geval is. Ter vergelijking: in het Heilige Jaar 2000 trokken naar schatting 25 miljoen bedevaarderes en toeristen naar de Eeuwige Stad. De opvang van zoveel bezoekers wordt uiteraard een van de belangrijkste prioriteiten. Daarvoor lopen er volop contacten met de gemeente Rome, de regio Lazio en de Italiaanse regering, zodat alles in alle veiligheid kan plaatsvinden en in overeenstemming met de opvangcapaciteit die de stad altijd heeft gegarandeerd, zegt mgr. Fisichella.

Bron: Vaticannews.va