Heilige Deuren worden wereldwijd gesloten

Dit weekend worden de heilige deuren gesloten van drie monumentale basilieken in Rome en in jubelkerken van de bisdommen over de hele wereld.
05/12/2020 - 00:00
Heilige Deur in Rome
Heilige Deur in Rome

Zondag worden drie van de vier heilige deuren van de monumentale basilieken van Rome gesloten. Tijdens het weekend daarna, op de feestdag van Christus Koning, is de Sint-Pietersbasiliek aan de beurt.

Paus Franciscus heeft de rectoren van de basilieken belast om als zijn afgevaardigden de heilige deur van de basilieken van Sint-Jan van Lateranen (17.30u), Santa Maria Maggiore (18.00u) en Sint-Paulus-buiten-de-Muren (18.30u), een week voor het slot van het Jubeljaar met een vesperdienst te sluiten. Ook in de jubelkerken wereldwijd, waaronder de kathedraal van Antwerpen, worden de heilige deuren dit weekend gesloten. 

Het Jaar van Barmhartigheid eindigt op zondag 20 november officieel met de sluiting van de Heilige Deur van de Sint-Pietersbasiliek. Het voorbije jaar reisden 20 miljoen pelgrims naar Rome om de Sint-Pietersbasiliek via de Heilige Deur binnen te gaan. Dat is aanzienlijk minder dan verwacht. Maar gelovigen konden ook in eigen land terecht om het Jaar van Barmhartigheid te vieren.

Bron: I.Media