Heilige Oscar Romero moet kerkleraar worden

Aartsbisschop Jose Luis Escobar Alasvan San Salvador roept de paus op om de pas heilig verklaarde Oscar Romero als kerkleraar te erkennen.
16/10/2018 - 14:22

Mgr. Jose Luis Escobar Alas, de aartsbisschop van San Salvador, vraagt paus Franciscus om de zondag heilig verklaarde Salvadoraanse aartsbisschop Oscar Romero y Goldámez uit te roepen tot kerkleraar. Zijn oproep werd maandag tijdens de audiëntie van de paus met een 5.000-tal Salvadoraanse pelgrims op een bijzonder enthousiast applaus onthaald.

Paus Franciscus ontmoet Jose Luis Escobar Alas en 5000 Salvadoraanse pelgrims
Paus Franciscus ontmoet Jose Luis Escobar Alas en 5000 Salvadoraanse pelgrims © Vatican Media

De erkenning van aartsbisschop Oscar Romero als martelaar zou volgens mgr. Escobar Alas een huldebetoon zijn aan de belangrijke theologische inzichten van de nieuwe heilige, maar ook de erkenning van het feit dat hij daarvan met zijn leven heeft getuigd. Hij is een lichtgevend voorbeeld in de strijd tegen onrechtvaardigheid en heel ernstige schendingen van de mensenrechten, en in de verdediging van de waardigheid van mensen. De huidige aartsbisschop van San Salvador nodigde de paus ook uit voor een bezoek aan El Salvador. Ook die oproep werd erg enthousiast onthaald.

Bron: Crux