Hildegard Van Bingen Academie in Bingen

De opening van de academie viel samen met de zevende verjaardag van de heiligverklaring van de middeleeuwse abdis en mystica Hildegard van Bingen.
24/11/2020 - 21:56
KU Leuven. Hildegard van Bingen, Symphonia Harmoniae Caelestium Revelationum, ca. 1174, Ruperstberg, Bingen-am-Rhein; Ms 9
KU Leuven. Hildegard van Bingen, Symphonia Harmoniae Caelestium Revelationum, ca. 1174, Ruperstberg, Bingen-am-Rhein; Ms 9 © Rob Stevens/KU Leuven

In de abdij van Sankt Hildegard in Eibingen, vlakbij Rüdesheim aan de Rijn, is vandaag een academie voor de studie van de werken van de Heilige Hildegard von Bingen (1098- 1179) boven de doopvont gehouden. Het Zentrum für Wissenschaft, Forschung und europäische Spiritualität komt er op initiatief van de Stichting van de Sankt Hildegard Abdij, die in oktober 2018 werd opgericht.

Het nieuwe centrum wil de theologische en spirituele bijdrage van de kerklerares Hildegard vruchtbaar maken voor heel Europa, zegt de benedictines Maura Zatonyi, de directrice van de academie. Als kloosterlinge en theologe hielp zij de samenleving en de politiek van haar tijd vorm te geven. Dat moet vandaag ook andere vrouwen aanmoedigen om zich te engageren en maatschappelijke invloed uit te oefenen. Tegelijk kan haar spiritualiteit ook vandaag nog de monastieke traditie verrijken.

Bron: Kathpress.at