Hulpbisschop Hérouard wordt pauselijke gezant voor Lourdes

Antoine Hérouard, hulpbisschop van Rijsel, moet als pauselijke gezant waken over de spirituele vruchten van het populaire Franse bedevaartsoord.
08/06/2019 - 12:00
Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes
Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes © Vatican Media

Paus Franciscus heeft een pauselijke gezant aangesteld voor het populaire Franse bedevaartsoord Lourdes. De hulpbisschop van Rijsel, Antoine Hérouard (62), wordt vooral naar het Mariaheiligdom gezonden om er de pastorale zorg voor de pelgrims onder de loep te nemen en indien mogelijk enkele aanbevelingen te doen. Het nieuws is donderdag wereldkundig gemaakt door aartsbisschop Rino Fisichella, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor Nieuwe Evangelisatie. Die raad is ook verantwoordelijk voor de pauselijk erkende bedevaartplaatsen wereldwijd.

Aartsbisschop Fisichella: Het mandaat van mgr. Hérouard is beperkt in de tijd en beperkt zich tot het gebied rond de grot, waar Maria in 1858 meermaals verscheen aan Bernadette Soubirous. 

Dat een pauselijke gezant wordt gestuurd is opmerkelijk. Volgens Vaticannews moet die er ook voor zorgen dat dat de pastorale zorg in het Mariaheiligdom niet door de commerciële activiteiten van souvenirwinkels wordt overschaduwd.

Bron: Kathpress.at