'Huur een Sint'

Het aartsbisdom Keulen stelt straks hulpsinten ter beschikking en zamelt zo ook geld in voor kinderkleding voor behoeftigen.
31/10/2022 - 09:00
.
. © CC Wikimedia

De diocesane raad van het Duitse aartsbisdom Keulen organiseert voor de tweede keer een origineel initiatief om geld in te zamelen voor de aankoop van kledij voor kansarme kinderen. Sinds vorige week kunnen scholen en organisaties opnieuw bij een contactpunt van de raad terecht om een Sinterklaas in te huren voor hun Sinterklaasfeest. Eventueel kan de aanvraag ook via Facebook ingediend worden. Het aanbod blijft tot grotere groepen beperkt. Individuen kunnen geen beroep doen op de hulpsinten van het aartsbisdom omdat het aanbod daarvoor te beperkt is. 

Het is al langer bekend dat de Sint het rond 6 december razend druk heeft en daarom een beroep moet doen op hulpsinten. Volgens de diocesane medewerker Norbert Michels staat de goedheilige man al langer bekend om zijn goedheid, hulpvaardigheid en toegankelijkheid. Hijzelf is al twee decennia hulpsint. In die hoedanigheid gaat hij niet alleen  naar kinderdagverblijven en scholen, maar soms ook naar bejaarde en stervende mensen. Hij is maar wat blij dat hij zijn ervaring ter beschikking kan stellen, ten dienste van kinderen en jongeren die zich in onze samenleving die gekenmerkt wordt door overvloed nog altijd geen warme kleding kunnen veroorloven. De opbrengst van het initiatief wordt via een jongerenwerking in Keulen bestemd voor de aankoop van warme jassen en winterkleding voor kinderen en jongeren, met dit jaar bijzondere aandacht voor wezen en kinderen die de oorlog in Oekraïne moesten ontvluchten. 

Bron: Domradio.de