Iedereen is geroepen tot verkondiging

Paus Franciscus roept elke gedoopte op om zich sterker in te spannen voor de verkondiging van het Goede Nieuws, maar zonder proselitisme.
11/06/2019 - 12:18
Paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie van woensdag 5 juni 2019
Paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie van woensdag 5 juni 2019 © VaticanNews

Paus Franciscus heeft een boodschap gepubliceerd in het vooruitzicht van Wereldmissiezondag (20 oktober 2019). Daarin roept hij de katholieke Kerk en individuele gelovigen op zich sterker in te zetten om het woord van God te verkondigen en te getuigen van het Evangelie. De missiemaand oktober heeft dit keer als thema: Gedoopt en gezonden: de Kerk van Christus op missie in de wereld.

Opmerkelijk, in het document wordt proselitisme, omschreven als het stropen van leden van andere religies en denominaties, nadrukkelijk afgewezen. Dat impliceert dat de rijkdom van het Evangelie altijd met respect voor persoonlijke vrijheid en menselijke waardigheid en in samenspraak met de culturen en de religies van de plaatselijk bevolking dient verkondigd te worden.

De paus laat zich ook kritisch uit over het toenemende secularisme, dat kan uitgroeien tot een expliciete en culturele afwijzing van het actieve vaderschap van God in onze geschiedenis. Die afwijzing dreigt ook de basis van de broederschap van alle mensen te ondergraven. God wil alle mensen redden en roept alle christenen op om Hem te helpen. Ieder van ons is een missie in de wereld, omdat hij de vrucht is van de liefde van God.

Bron: Kathpress.at