Ierse priester wil naar het Eurovisiesongfestival

Father Kelly werd bekend dankzij een optreden in een huwelijksviering in zijn parochie in Oldcastle en nam later deel aan Britain’s Got Talent.
07/02/2020 - 13:24
De Ierse priester Ray Kelly
De Ierse priester Ray Kelly © Britain’s Got Talent

De 66-jarige Ierse priester Ray Kelly, de sympathieke pastoor die de harten van de jury en het publiek van Britain’s Got Talent wist te stelen, wil graag zijn land vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Father Kelly charmeerde in 2018 in de populaire muzikale talentenjacht onder meer met zijn versie van de REM-hit Everybody Hurts. Momenteel is hij te zien in de Ierse editie van Dancing with the Stars. Afgelopen weekend nog overleefde hij tot eenieders (en zijn eigen) verrassing de vierde ronde van het programma. De recensent van de krant Irish Times omschreef zijn voetenwerk als indrukwekkend wankel.

Father Kelly verklapte zijn droom in een interview met het tijdschrift The Irish Catholic. Daarin zegt hij ook dat hij al een nummer in gedachten heeft. Het is een pakkend liedje, geïnspireerd door het Evangelie en met een vleugje country-and-westernmuziek. Hij vertrouwde het tijdschrift toe dat hij mensen gewoon een beetje wil entertainen en tegelijk vreugde en vitaliteit wil brengen. Maar, voegde hij meteen eraan toe:  Het priesterschap blijft mijn grootste liefde.

Bron: Kathpress.at

Bekijk en beluister hieronder de video waarin Father John zijn eigen versie van Leonard CohensHallelujah zingt in een huwelijksviering in Oldcastle in 2014 waarmee alles begon.