India: nieuwe nuntius roept op tot interreligieuze dialoog

Mgr.Leopoldo Girelli, de nieuwe apostolische nuntius in India, moedigt alle religieuze leiders op om in het voetspoor te treden van Mahatma Gandhi.
14/11/2022 - 13:11
Aartsbisschop Leopoldo Girelli
Aartsbisschop Leopoldo Girelli © CBCI

Aartsbisschop Leopoldo Girelli, de apostolische nuntius in India, heeft de Indiase bisschoppen op hun herfstoverleg aangemoedigd om hun relaties met de verantwoordelijken van andere godsdiensten te bevorderen, in het spoor van Mahatma Gandhi. Het was de eerste keer dat de apostolische nuntius aanwezig was op een plenaire vergadering van de bisschoppenconferentie van India. 

Het overleg van de Bisschoppenconferentie van India (CCBI) vindt plaats in Bengaluru, in Zuid-India. De nuntius drukte de bisschoppen op het hart om zich daadwerkelijk in te spannen voor de harmonie en de verstandhouding binnen de verschillende religies. Hij stimuleerde hen om te streven naar een cultuur van vrede. Kardinaal Filipe Neri Ferrão, aartsbisschop van Goa & Damaão en CCBI-voorzitter, zei in zijn openingstoespraak dat deze bijeenkomst een kans is om de prioriteiten voor de toekomst vast te leggen en een stimulans om de strijd tegen ongelijkheid voort te zetten. 

Bron: CCBI/Asianews