Indiase premier reikt hand aan katholieke Kerk

De Indiase premier Narendra Modi probeert de plooien met de katholieke Kerk glad te strijken tijdens een bezoek aan Kerala.
26/04/2023 - 09:00
Narendra Modi
Narendra Modi © wikipedia

De Indiase premier Narendra Modi heeft tijdens een twee dagen durend bezoek een acht leden tellende oecumenische delegatie met Syro-katholieken, Syro-orthodoxen en jacobieten, onder leiding van de Syro-Malabaarse kardinaal George Alencherry ontmoet. Modi probeerde hen tijdens die ontmoeting te overtuigen van de inspanningen van zijn BJP-partij ten voordele van de invloedrijke, christelijke minderheid in de deelstaat in het zuiden van India. 

De hindoenationalistische BJP hoopt na de komende verkiezingen in Kerala aan de macht te kunnen blijven. Zo bezochten eerder al delegaties met BJP-bestuursleden christelijke en islamitische gemeenschappen om hun wensen over te brengen voor de viering van Pasen of het einde van de ramadan. Volgens de BJP proberen tegenstanders met valse beschuldigingen verdeeldheid te zaaien tussen de partij en de religieuze minderheden. Tegelijk halen ze fel uit naar de Congrespartij, die ze beschuldigen van bedrog en corruptie. 

Bron: Hindustan Times