Indonesië:Regering gebruikt niet langer Arabische naam voor Jezus

Indonesië is het land met de grootste moslimbevolking ter wereld.
14/10/2023 - 10:00

De Indonesische regering gaat vanaf 2024 niet langer de Arabische naam (‘Isa Al Masih’) gebruiken om naar Jezus Christus te verwijzen. Indonesische christenen gebruiken in hun gebeden de naam Yesus Kristus. Maar de overheid bleef de Arabische naam Isa Al-Masih gebruiken voor ten minste twee christelijke feestdagen: Goede Vrijdag (Wafatnya Isa Al-Masih) en Hemelvaart (Kenaikan Isa Al-Masih). Volgens de Indonesische viceminister van Religie, Saiful Rahmad Dasuki, gebeurt de verandering op suggestie van de protestantse en katholieke christenen. ‘Wij bereiden een presidentieel decreet voor om deze naamswijziging officieel door te voeren.’

Jezus wordt in de islam aangeduid met de naam ‘Isa’. Moslims beschouwen hem als een van de belangrijkste profeten, maar zij erkennen hem niet als de zoon van God. Hij heeft de bijnaam Al-Masih of Messias. Zijn naam komt ongeveer twintig keer voor in de Koran. 

240 van de 280 miljoen inwoners van Indonesië zijn moslim, christenen vertegenwoordigen 10 procent van de bevolking. 7 procent van de Indonesische bevolking is protestant, 3 procent is katholiek.

Bron: Jakarta Post/KNA