Interreligieus koken op de Oostenrijkse tv

In de kookprogramma’s van de Oostenrijkse televisie mag het ook een beetje meer zijn …
05/04/2021 - 10:00

Het populaire programma kreuz und quer (kris kras, schots en scheef) van de Oostenrijkse openbare zender ORF brengt een originele culiniare uitzending met een priester, een imam en een rabbijn. Als onderdeel van de interreligieuze kookshow Eten zoals de goden (Speisen wie die Götter) nemen zij het op tegen de bekroonde Oostenrijkse sterrenchef Sissy Sonnleitner. De kookwedstrijd is op dinsdag 6 april om 22.35 uur te zien op ORF 2.

Priester Johannes Freitag zal een Stiermarkse aardappel- en champignonsoep klaar maken. Hij zal het typische Oostenrijks gerecht op grootmoeders wijze bereiden. De imam pakt uit met een gerecht met dadels, dat zijn vrouw hem heeft leren bereiden. De rabbijn maakt een oriëntaals voorgerecht. Daarna bundelen de drie geestelijken hun krachten en bereiden zij samen het hoofdgerecht, lamsschouder met couscous en spinazie, dat de bekroonde chef-kok Sonnleitner alleen zal klaarmaken.

Tijdens het koken geven de geestelijken ook nog toelichting bij begrippen zoals kosher, halal en vasten en de rol van vrouwen en het belang van maaltijden in hun godsdienst.

Bron: Kathpress.at