Interreligieus lesproject rond Hemelvaart

N.a.v. het samenvallen van Hemelvaart (5 mei) voor christenen en moslims stelde IDkB een origineel lespakket voor basis- en secundair onderwijs samen.
13/04/2016 - 16:58

Na het Offerfeest en Kerstmis is Ons Heer Hemelvaart (donderdag 5 mei 2016) het derde interreligieuze lesproject dat Interreligieuze Dialoog van de kerk in Brussel (IDkB) aan leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs aanbiedt.

Naar aanleiding van het jaarlijks terugkerende verlengde Hemelvaartweekend, wordt uitleg gegeven bij het katholieke feest zelf en de band gelegd met de Hemelreis van de profeet Mohammed (islam) en van de profeet Elia (jodendom). Op die manier wordt dat thema uitgediept voor de leerlingen en andere belangstellenden. Samen met een powerpointpresentatie is er ook een achtergrondtekst beschikbaar.

Wenskaart

Nieuw is de wenskaart. Die kan aan mensen van een andere religie worden overhandigd of gebruikt worden als bladwijzer om eraan te herinneren dat religies meer gemeenschappelijk hebben dan meestal wordt gedacht. Zo zullen wellicht weinig mensen weten dat in Jeruzalem op de Olijfberg een herdenkingsmonument staat voor Jezus' Hemelvaart. De plek wordt erkend als kerk én als moskee en heeft daarom geen halvemaan noch een kruis op de koepel staan.

De powerpointpresentatie, handleiding en achtergrondtekst worden op een cd of via mail toegestuurd na overschrijving van 5 euro op rekeningnummer BE63 - 0013 2968 6508 van vzw Interreligieuze Dialoog.

Meer info en bestellen van het volledige materiaal via E id.kerkbru@skynet.be en de IDkB-website.

Bron: IDkB  

De wenskaart