Interreligieuze vredesbijeenkomst in Berlijn

Sant'Egidio brengt in september opnieuw religieuze leiders samen voor een internationale vredesbijeenkomst in Berlijn.
25/06/2023 - 11:38
Andrea Riccardi, de stichter van Sant’Egidio
Andrea Riccardi, de stichter van Sant’Egidio © Sant'Egidio

De 37e Internationale Ontmoeting van Religies en Culturen van de Gemeenschap van Sant'Egidio heeft van 10 tot 12 september 2023 plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn. Er is dit jaar gekozen voor het thema De moed van vrede. Religies en culturen in dialoog.

De internationale interreligieuze bijeenkomsten worden sinds de legendarische gebedsbijeenkomst van 1986 in Assisi, op vraag van paus Johannes Paulus II, jaarlijks gehouden. De Poolse paus hoopte dat hij met het initiatief de dialoog zou bevorderen tussen verschillende religies en culturen. De bijeenkomsten moeten ook helpen om ‘de geest van Assisi’ levend te houden. 

De Sint-Egidiusgemeenschap werd 55 jaar geleden in Rome opgericht. Zij is vandaag aanwezig in meer dan 70 landen over de hele wereld. Dit jaar wordt het evenement in samenwerking met het bisdom Berlijn en de evangelische kerk in Berlijn georganiseerd. Het is de vierde keer na Aken (2003), München (2011) en Münster-Osnabrück (2017) dat de wereldbijeenkomst voor vrede in Duitsland plaatsvindt. 

Bron: Sant’Egidio