Israël verbiedt uitzendingen evangelische tv-zender

Volgens de Israëlische minister van Communicatie David Amsalem legt Shelanu TV het verbod op proselitisme naast zich neer.
10/05/2020 - 11:19

De Amerikaanse evangelische (naar eigen zeggen Messiaanse) tv-zender GOD TV, die wereldwijd per satelliet te ontvangen is, is onlangs onder de naam Shelanu TV in Israël met uitzendingen in het Hebreeuws van start gegaan. Maar dat project dreigt vroegtijdig afgebroken te worden.

De Israëlische minister van Communicatie en lid van de Likudpartij, David Amsalem, dreigde deze week al meteen ermee de zendvergunning in te trekken. Volgens de initiatiefnemers is het de bedoeling om het evangelie van Jezus in de huizen, de harten van mensen en het hart van het Joodse volk te brengen. Maar in Israël zijn proselitisme en bekeringsactiviteiten zonder toestemming van de ouders van minderjarige kinderen verboden.

De tv-zender kreeg de vergunning nadat de leiding ermee ingestemd had geen kijkers te bekeren. Minister Amsalem, die Shelanu TV ervan beschuldigt jonge kijkers tot het christendom te bekeren, kan de vergunning niet herroepen. Maar hij maakte bekend dat hij de Cable and Satellite Broadcasting Council, die over uitzendvergunningen gaat, opdracht heeft gegeven om een onderzoek in te stellen.

Bron: Ha'aretz